Det gör ont att vara förälder ibland

Den villkorslösa kärleken till sitt barn, den gör så ont ända in i märgen ibland. Det gör ont att vara förälder i en förändringens tid. Utveckling, tid att bryta sig loss från föräldrar. Hitta sin egen plats i livet.

Ibland smärtar det mer än andra gånger när dessa förändringar sker. En sorg över att det inte är som det har brukat vara. En sorg över det milslånga avståndet som det ibland kan kännas att vi fått mellan varandra. Ibland pratar vi så olika språk. Mor och dotter språket. Det kanske är så i denna fas i livet. Det smärtar att vara ensamstående förälder, små snabba visiter och mötet är över. Ingen ”riktig” familj.

Brustna drömmar och förhoppningar som en gång gick i kras. Likt mina egna föräldrar. Det var ju så jag hade lovat mig själv att det inte skulle bli och sen blev det så ändå. Det blir än kännbart nu när min dotter inte alls har samma intressen som förr och jag har svårt att hänga med i förändringen. För mig är hon ju fortfarande min lilla tjej – på lån – men ändock min lilla tjej.

Salta tårar blandas med bitterljuv musik från råbockens skall.

Livet gör ont ibland. Växande gör ont. Dock är jag förbannat glad och tacksam att få vara förälder, även om det smärtar mellan varven.

Kram från torpets lilla vrå 💙

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s