K V I N N O S T R E J K

IGÅR gjorde jag nytta på min namnsdag. Dels jobbade jag extra och sedan med stadiga fötter förankrade jag mig på Stora torgets stenbeklädda yta🪨 i Falun tillsammans med några fler medmänniskor som har FÅTT NOG av våldet mot kvinnorna‼️

Det häftiga var känslan att vi var inte ensamma, människor över H E L A Sverige strejkar VARJE fredag kl 15, mellan 1 – 15 minuter. MED munskydd och minst 1.5meters avstånd, i tystnad. Möjligheten finns att strejka varthän man befinner sig, om så man ”bara” är hemma. Länken nedan är en sida på FB, där man kan läsa mer om detta om man känner att man vill. ❤️

Klicka här ➡️Kvinnostrejk

Detta väcker så mycket känslor i mitt inre, minnen kommer upp från egna erfarenheter och jag känner att jag blir förbannad. Förbannad över hur en människan kan gå över gränsen till vad som är okej. Förbannad över att en människa i vuxen ålder så instinktivt håller fast i sin trångsynthet att kvinnan inte har ett värde. Förbannad att en människa kan nedlåta sig så mycket och ta ut sin egen trasighet på en annan människa. För det kan inte vara på något annat sätt, annars beter man sig inte så.

Jag kan inte för mitt innersta förstå hur man som människa kan låta sin egen inre ilska och frustration över sitt egna liv gå ut över en annan människa!
Ingen sund frisk man tillåter sig att psykiskt eller fysiskt misshandla en kvinna. Ingen sund frisk man tillåter sig att mordhota eller mörda en kvinna.

Är det meningen att en kvinna ska hållas gömd och förövaren gå fri????

HUR ÄR DET MÖJLIGT ‼️⁉️

Detta måste få ett slut‼️ vart börjar vi⁉️ ska vi börja förändra en man som inte vill förändra sig, eller möjligen forma den kommande generationen, alltså våra barn, till framtidens gentlemän.

Då behöver vi jobba med oss själva. Titta på våra egna värderingar, vårt eget förhållningssätt. Titta på vad som vi vill föra vidare och jobba på de bitar vi kanske inte är så förbaskat stolta över. Jobba med vårt eget egenvärde så vi stolta kan sträcka oss mot skyn och känna att vi duger – som vi är. Och föra detta vidare till våra mindre vänner, framtidens barn. Att tro på sig själv. Vara en snäll och god människa. Växa med stolthet och tron på sig själv.

Ett barn som upplever våld, missbruk, hot, sexuella övergrepp mm mm, hur känner ett sådant barn sig? Är det rätt förebilder att ta med sig ut i samhället, in i vuxenlivet?

Om barnet inte får en sund vägledning är det lätt att hamna i liknande spår, den vet inget annat. De blir dennes sanning. Då blir det att försöka laga trasiga vuxna med kanske noll insikt = det går inte. Eller går det att hjälpa någon som inte vill, har du försökt så kanske du vet svaret?

Ska dessa män som förtrycker deras kvinnor då få fortsätta härja fritt? Ska kvinnan fortsätta fly för sitt liv?

Hur många kvinnor ska få förlora sina liv, hur många barn ska få förlora sina mödrar, för att en trasig man inte fattar hur sjukt sitt eget beteende är⁉️

Eller….är det möjligt att vi bygger så starka trygga barn det någonsin går, och jobbar med våra egna demoner, så vi förstår oss själva bättre så vi kan börja med att ta ansvar för det som är vårt eget än att projicera ut det på en annan människa.

KÄR-LEK‼️ KÄR-LEK‼️ KÄR-LEK‼️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s