Kompost bygge

Det är så roligt när inspirationen väx till liv!

Jag har lätt för att rusa in i nya projekt och fastna i arbetet så jag glömmer både tid, rum & mat. Så nu tränar jag på att ta lite i taget, vara noga med paus och inte hålla på hela dagarna.

Till saker hör att jag har en armbåge och svank som krånglar och gör vansinnigt ont. Men jag har svårt att ”bara” sitta still och samtidigt är rörelse bra, men i mindre mängd än vad jag brukar.

Så igår påbörjade jag projektet storkompost🤩 och avslutade idag! Yippi!

Jag använde mig enbart av återbruk, förutom skruven. Tidigare har jag frågat en markägare om jag får samla ihop lite spill efter att de har skördat av skogen, så det var ok. Dessa störar som jag spetsade med yxa fick bli kantstolparna till komposten.

Förra året fick jag hem en massa bakar, som jag byggde mitt höns/växthus med, det blev en hel del över så dessa kom väl till användning nu vid detta projekt🥳.

Jag verkligen älskar när man kan nyttja skogens redan varande resurser än att behöva springa till byggvaruhusen och köpa allt sprillans nytt. Nä, för mig får det gärna vara naturtroget och robust.

I denna kompost kommer nu dynga från getter och kanin får gotta till sig, blandar även upp med lite löv. Så kommer det till användning på mina kommande planteringar som jag planerar att anordna.

Så roligt detta är.

Hej hopp från torpets topp💚

Önskar dig en härlig kväll!

Carina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s