S K I F T N I N G A R

V I L K E N dag! Vi svenskar älskar ju att prata väder! Vilken underbar dag att prata väder på! Vilka skiftningar!

Vaknade till gråväder. Gled vidare in i regnväder, för att snabbt kliva in i snöväder. S Å kom S O L E N och sken upp, den grå himlen förvandlades till en magisk himmel skiftandes i blått, grått, gult – ahhhh solljus.

Sen förvandlades himlen mörkgrå och hagelskuren kom som pingpongbollar små, för att vidare låta regnet ösa ner. Stora som tårar på barnakinden liten.

Ja helt enkelt ett mycket intressant samtalsämne för en helt vanlig svensk.

Moder Jord bjöd på sinnesstämning deluxe.

Vilket får mig att se liknelsen till mina egna stämningsskiftningar på en dag.

Idag har jag vandrat genom enorm glädje, som fick mig bli nyfiken på en annan människa. Någonstans under dagen blev jag överraskad, jag fick stanna upp och tänka efter hur en annan medmänniska tänkte. Omvärdera mitt eget tankesätt, för att våga tänka nytt.

Sen ramlade jag ner och blev lite ledsen, jag kände en sorg över hur livet blev i vissa hänseenden. För en stund kände jag mig nedstämd.

H J Ä L P sen trillade jag över både irritation och frustration, kände mig faktiskt riktigt förbannad över något som jag ser som en självklar sak att varje person bör veta. (I min värld.)

Sen blev jag rädd och kände mig dum över något jag sagt. Tänkte att det där behövde jag väl ändå inte säga. Blev lite skamsen, kröp liksom ihop som en liten hund som gjort fel. Men så knackade någon på axeln (min inre vägvisare) och vips på blev jag överraskat glad igen. Lekfullheten vaknade till liv inom loppet av en sekund. Kände livet inom mig. Tacksamheten över modet att våga möta rädslan inom mig själv.

Så jösses, sinnesstämningar på en dag är verkligen som ett sjudundrande aprilväder deluxe.

Blöt väg, torr väg. Blöt kind, torr kind. Hal väg, orolig själ. Blixter och dunder, ilska och vrede. Solsken, glädje. Sol och moln. Ja du fattar säkert vart jag är på väg i mina tankar?

Vi svenskar Ä L S K A R att prata väder. Det gör jag med – lite mer på djupet. ❤️

Kram Carina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s