Livet händer oss alla

L I V E T fortsätter hända oss när någon nära dör ifrån oss. Så gjorde även mitt liv när min pappa dog i januari 2009. Livet gick liksom vidare, jag bet ihop, grät i min ensamhet. Jag hade lärt mig tidigt att sörja det gjorde man i ensamhet. Saknade honom så det gjorde ont. Önskade livet hade varit annorlunda, jag önskar vi skippat beroendesjukdom, medberoendet och annat skit, men efter vägen lärde även jag mig saker av just dessa erfarenheter.
Idag står jag starkare och klokare. Men också mer ensam än någonsin.

Sårbarheten finns där trots allt. Ryggsäcken töms successivt genom livets resa, ett tömmande så smärtsamt närvarande.
Det tog mig tio år att rensa just detta hyllplan. Tio år jag stängt dörren och sagt ”en annan dag, då ska jag ta tag i det”. Men idag har jag rensat, slängt, fällt en och annan tår. Rensat bort de sista små tingen efter pappa.

Det finns de som säger att drickande inte påverkar barn. De finns de som tror man kan smutskasta människor inför barn och tro att det är helt ok. Det finns till och med de som misshandlar andra framför barn eller till och med misshandlar barn och tror att det gör dem gott, för de gjorde inte som man sa.

Men tro mig…..det sätter spår! Det sätter djupa spår, som kan ta år att reparera.
I ett samhälle av idag där vi inte pratar om vissa saker, där tystnadskulturen greppar tag om mänskligheten erbjuds man ett piller för att stänga undan sina erfarenheter om man inte är vaksam och känner efter vad som behövs. Människor tar avstånd från sådant som är jobbigt – helt naturligt.

Många gånger bär man på känslor som behöver få utlopp. Att slå någon på käften är inte det rätta utloppet kan då jag känna.

Mitt utlopp idag blev att tömma, känna och på köpet blev jag några hundra gram lättare i själen. 10 år. Vem väntar så länge på att rensa egentligen 🥰
En dag i taget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s