Respekterande onsdag 🌟

Hej fina medmĂ€nniska 🌟

Respekterande onsdag đŸ‘Œ

”Jag har inte behov av nĂ„gon annan tro Ă€n tron pĂ„ mĂ€nniskorna.” – Pearl S. Buck

Respekt. Hur stÄr det till med vÄr respekt idag, vad tror du?
Jag minns dagar dÄ jag inte hade nÄgon som helst sjÀlvrespekt över huvud taget.
Jag var som en följa John för att passa in och inte stöta mig med nÄgon. Aldrig vara till besvÀr. Inte ha egna behov, för de var inte viktiga.
Jag hade lÀrt mig tidigt i unga Är att jag var inte viktig. I alla fall var det sÄ signalerna som sÀndes ut uppfattades av mig.
NÀr min anhörig hade lovat att inte dricka kommande helg, bröt sitt löfte om och om igen. SÄ tappade jag bÄde respekt och tillit till denne. NÀr jag blev slagen, tappade jag respekten och tilliten till denne. Detta Àr bara nÄgra av mÄnga hÀndelser som gjort att jag tappat tilliten för vissa mÀnniskor och respekten föll likasÄ, jag stÀngde dörren och ville aldrig mer tillbaka. Genom Ären har jag sedan jobbat med att fÄ respekt för mitt egna jag. För om jag inte respekterar mig sjÀlv och vet vart mina grÀnser gÄr, hur ska jag dÄ kunna krÀva av andra att respektera mig nÀr jag inte sjÀlv gör det?
Hur viktigt Àr det att respektera varandra
egentligen?
Kan vi pÄ nÄgot vis hjÀlpa varandra att hysa respekt för medmÀnniskan som individ och hens Àgodelar.

Jag lÀser ur Din Àr dagen onsdag 28 oktober och du som vÀljer att lyssna du tar till dig det som anammar ditt hjÀrta och slÀpper resten fritt.

Vill du sÄ möts vi igen torsdag morgon 06.30 dÄ torsdagens ord kommer ut.
Lev vĂ€l, respektera din nĂ€sta och le mot spegelbilden
.kanske en liten puss pĂ„ nĂ€stippen. 💋 Vad hĂ€nder i sjĂ€len?

Kram om dig
Carina

2 reaktioner till “Respekterande onsdag 🌟

 1. Hej pĂ„ dig💕 Idag blev allt lite konstigt. Jag fick mycket o göra pĂ„ morgonen sĂ„ jag lyssnad nu vid lunch istĂ€llet. SĂ„ istĂ€llet för att sitta med mitt kaffe eller guldmjölk i koppen sĂ„ var du med mig o kĂ€kade kyckling taco. Respekt det Ă€r sĂ„ viktig. FörstĂ„r precis vad du menar. NĂ€r respekten försvinner gĂ„r man liksom sönder. Efter varje lögn sĂ„ bryts man ner. Det tar lĂ„ng tid innan man fĂ„r tillbaka tilliten igen. Om man nĂ„gongĂ„ng fĂ„r tillbaka den. Det blev lite tunga tankar nu men sĂ„ fĂ„r det vara ibland. Man behöver dom ocksĂ„. Nu önskar jag dig en fin o go eftermiddag/kvĂ€ll va rĂ€dd om dig kram kramđŸ™â€ïž

  Gillad av 1 person

  1. Jag tror mĂ„nga gĂ„nger det behövs ett uppvaknande frĂ„n alla parter om man ska kunna lĂ€ka bĂ„de tillitsbrist och respektmissbruk. Ibland kĂ€mpar man i blindo i ensamhet utan att bli förstĂ„dd. ❀
   Kram om dig ❀
   Carina

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s