Lärorika lördag 💜

Hej fina medmänniska 💖

Lärorika lördag🦋

”Innan han slöt ögonen lät han blicken vandra runt i rummet…bland de välbekanta tingen…som var så glada åt att få se honom igen och som alltid tog emot honom på samma självklara sätt.” – Kenneth Grahame

Min pappa var en samlare. På skräp. I alla fall tyckte jag det många gånger var skräp. Enligt honom ”kan det vara bra å ha” saker.
Jag märker idag att jag är rätt lik honom på många sätt. ”Det kan vara bra å ha”.

Men saker är bara saker. Vissa saker står och samlar energi. Energi av dåligt samvete. Energi av skuld. Energi av skam. Energi av att känna sig taskig om man slänger. Energi helt enkelt….förstår du?

I omgångar har jag tagit tag i dilemmat och börjat rensa. En sopsäck. Fyra sopsäckar. Paus. Nu ligger en sopsäck här på golvet halvfull, väntar på en mindre bra utedag som kan bli en kreativ innedag med att rensa, göra plats för mer av Carina.
Tömma. Det kommer ta tid.

Genom att blicka igenom våra saker kan vi blicka in i vårt inre, göra en inventering – hur står det till med vårt inre och yttre rum – betrakta det som är.

Jag läser ur Din är dagen lördag 24 oktober och du som väljer att lyssna du tar till dig det som anammar ditt hjärta och släpper resten fritt.

Njut av din lördag. Blicka runt en stund. Vad finns det mer att lära?

Tack för din tid – nu💜
Vill du så möts vi igen söndag morgon 06.30 då söndagens ord kommer ut.

Lev väl. Le mot spegelbilden💜

Kram Carina

2 reaktioner till “Lärorika lördag 💜

  1. Bästa du❤️ Här finns också en samlare. Hur mycket har jag inte som ligger o skräpar. Ska ta tag i det när jag kan släppa kontrollen. Det är minnen, saker som jag har köpt för att döva känslan. Det blir bättre om jag köper det där osv osv. Idag vet jag bättre. Tack för texten o din delning. Må så gott o va rädd om dig❤️🙏 Nu ska jag in o träffa mina fina på jobbet❤️

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s