Orädda söndag ❤️

Hej fina medmänniska ❤️

Orädda söndag 🥰

”Man misstar sig sällan om man inser att ovanliga handlingar beror på fåfänga, vanliga handlingar på vanan och elaka handlingar på rädsla.” – Friedrich Nietzsche

Om en människa inte vet. Hur ska hon kunna veta.
Om en människa inte är ”redo” för nästa steg i utvecklingen av livet, då behöver hon vara kvar där hon är tills hon är redo.

Året var 2000, jag hade då precis tagit mig modet att gå till Öppenvården Viva i Falun. Jag ville visa min familj att det var okej att gå och prata och be om hjälp för missbruket och den psykiska ohälsan. Men jag själv hade inga problem, det var mina anhöriga jag skulle hjälpa.
Då kom denna bok jag läser för dig, till mig.
Tjugo år sedan. ~Din är dagen~
Jag förstod inte orden i boken, då.
Jag begrep inte frågorna. Texten. Innehållet. Jag var så fokuserad på det yttre. Allt utanför mig själv.
Jag var inte redo. Jag var inte klar där jag var, där och då. Jag var tvungen att införskaffa mer lärdomar för att kunna förstå. Kunna känna. Lägga fokuset i mitt inre. Inte på andra.
Tjugo år sedan.

Jag var tvungen att resa för att ”rädda” andra, förstå att jag aldrig kunde klara den uppgiften. Jag var tvungen att rasa i utmattningen för att kunna förstå mina egna beteenden. För att sedan kunna rädda mig själv.

Idag förstår jag mer. Jag förstår att rädslan sätter många hinder för många människor, så även mig själv. Jag förstår att är man inte ”där”, kan man inte förändra. Jag förstår att viljan måste komma inifrån en själv.
Jag förstår att elaka handlingar jag själv blivit utsatt för, handlar enbart om rädsla, inte av ondo.
Min uppgift är att leda mig själv till ett sundare leverne än vad jag fick lära mig i unga år.

Finns det guld glimtar bortom rädslan?

Jag läser ur Din är dagen söndag 18 oktober och du som väljer att lyssna du tar till dig det som anammar ditt hjärta och släpper resten fritt.

På måndag morgon 06.30 kommer måndagens ord ut, vill du så möts vi då igen❤️

Njut av din söndag. Tack för din tid denna stund.

Kram Carina ❤️

2 reaktioner till “Orädda söndag ❤️

 1. Tack Carina❤️ Håller med dig helt. Denna ilska som jag är helt säker beror på rädsla. Det här behövde jag göra idag. Det här väcker mycket inom mig o det känns helt ok. Jag har satt ner foten o det gjorde ont till en början men nu känner jag mig befriad. Tidigare ville jag att alla skulle tycka om mig. Gjorde allt för att det skulle vara så. Nu vet jag bättre tack o lov. Visst har jag förlorat någon men så är det. Ser med tacksamhet istället på att jag har mer tid att lägga på dom som verkligen betyder något för mig. Tack för jag fick dela🙏 Ha en fin söndag o njut i din stuga kramar🍁🙏💕

  Gillad av 1 person

  1. Tack Kristina ❤️ det värmer i själen att du delar med dig! Jag märker själv när jag är ovan med att sätta gränser så får jag dåligt samvete, men ju mer jag tränar desto mer styrka får jag i själen och det känns skönt❤️
   Kram om dig💖🍂🥀

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s