Tappa sig själv

Tänk att det verkligen kan bli så. Att när man rasar i utmattning eller hamnar i någon form av trauma, att man tappar sig själv.

När marken rämnar och benen, själen, hela ens existens inte orkar ett enda steg till. Hjärnan kokar, känns som ett långkok på hög temperatur.

Hur kan man bara tappa bort sig själv så innerligt mycket?

Tappar orken, lusten, glädjen till det som kallas livet. Hur många är vi där ute i världen som någon gång i livet har tappat oss själva?

Blir vi uppfångade av systemet? Får vi dem hjälp vi behöver och framförallt – vet dagens så kallade sjukvård hur man tacklar dagens ”tappade” människor?

Är det ett piller för att lindra som är det primära?

Eller finns det hjälp att få som hjälper på djupet, inte bara för stunden?

Det känns som en lång väg att vandra när man väl tappat bort sig själv, ibland letar man i blindo hamnar lite fel, försöker med ett annat spår. Hamnar lite rätt och dyker sedan in i ett guppigt sidospår. Det kanske man kan kalla, Livets huppiguppguppväg.

För visst kan det väl vara så att vi alla tappar bort oss ibland, hamnar på sidospår. I vetskapen av att alla gör så ibland känns det kanske lättare och man kanske inte gräver ner sig alldeles för långt i gyttjans klet, utan i vetskapen om att vi är rätt många därute som tror vi är ensamma om att just tappa bort oss en stund från det som kallas livet.

Kanske vi kan hitta hoppet och sätta fokuset i ryggen på någon som vandrar före oss. Se, lyssna, anamma det som känns rätt för just en själv. Mod att våga göra förändring.

För utan förändring – geggar gyttjan snart ända upp till örsnibbarna. Här kommer vår VILJA och jävlar anamma in, för man orkar helt enkelt inte vara kvar i det som gör att man inte kan andas ordentligt.

MOD till att våga göra en förändring. För i livet tappar vi alla bort kartan ibland. Tryggheten kan vara att man hittat redskap som funkar för en själv när man känner att livet håller på och rämnar.

Av egen erfarenhet så känner jag att så länge jag ”bara” var och skrapade på ytan av mina ”problem”, så var jag nästan lika snabbt tillbaka på ruta ett.

När jag inte längre orkade, när jag var så trött på att leva det liv jag levde så jag blev beredd att göra vad som helst för att få en förändring. Då började livet också ändra skepnad.

Nu snackar vi inte pengar och materiella prylar. Nu pratar jag djupet av själen. Mitt existensiella varande som människa. Mitt värde. Min syn på mig själv. Hitta förankringen i mitt innersta, förstå, lära, söka, våga leva. Våga känna, våga känna tillit till både livet och en annan människa. Lägga skuld och skam där det hör hemma.

Tänk att det verkligen kan bli så. Att när man rasar i utmattning eller hamnar i någon form av trauma, att man tappar sig själv.

När marken rämnar och benen, själen, hela ens existens inte orkar ett enda steg till. Hjärnan kokar, känns som ett långkok på hög temperatur.

Hur kan man bara tappa bort sig själv så innerligt mycket?

Alla behöver få känna sig lyssnade på. Alla behöver bli sedda för den person den är. Alla behöver få godkännande att känna. Alla behöver…..

Men vad vet jag. Jag är bara en människa av idag, lever livet med ett dussin sinnesstämningar var dag. Kletar ner mig i gyttjan, letar och söker. Hamnar rätt, hamnar fel. Men jag lever.

Jag försöker ta livet en dag i taget, hakar i sinnesro bönen: ”Gud, ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan och förstånd att inse skillnaden.”

För är det något jag inte kan så är det att förändra någonting utanför mitt innerst. Jag kan enbart förändra mitt eget inre väsen om jag själv verkligen vill.

Med dom orden ger jag mig ut i livet, idag är tanken att mitt höns/växthus ska stå färdigt med väggar, fönster och tak. Mitt mål, följa min innersta dröm.

Kram om dig, tack för din tid. Önskar dig en skön 1 oktober❤️

Carina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s