Kontrollbehov

Släppa kontrollen kan vara det svåraste som finns. Speciellt om man alltid har varit en som alltid vill ha kontroll.

Jag fick mitt kontrollbehov som liten, i och med min anhörigs drickande. Jag ville kontrollera alla flaskor, gömma flaskor, hälla ur innehållet blanda i vatten ur den urtömda exploder vodka flaskan, hälla i farmors svartvinbärssaft i den urhällda vinflaskan. Jag hade knep.

Kontrollerade så att fasaden skulle vara fläckfri, fast jag visste att folk pratade.
Till slut kontrollerade jag hela världen, min värld, allt skulle skötas på mitt sätt annars blev jag stött.

Tills den dagen en vän sa till mig, av kärlek, SLÄPP KONTROLLEN! Du har inte ansvar över andras liv. De måste få klara det själva och ta ansvar över det själva!

Blev jag glad? Nej, jag blev stött, arg, så förbannad! Vad menade hon! Om jag släppte kontrollen skulle ju hela min värld rasa! Inget skulle bli gjort, mina anhöriga skulle dö.

Men vad min vän gjorde var att så ett frö. 🌿

Omedvetet började mitt inre lägga fokus på just mitt kontrollbehov och hur jag betedde mig. Det var läskigt! Ett uppvaknande i sig.

Helt plötsligt förstod jag. Insåg att jag var tvungen att börja ett arbete inåt – återigen.
Mina anhöriga dog inte för att jag släppte kontrollen, men de fick ta ansvar för sitt eget.

Dåligt samvete?

JA!

Men jag hade fina vänner som stöttade mig när jag föll.
Denna insikt kom för många år sedan. Jag jobbar fortfarande, mer klarsynt men långtifrån färdig.

Livet är föränderligt och livet är en skola. Jag väljer vilken skola jag vill gå. Jag vill lära och växa. Skapa starka vackra band till både djur, natur och människor som tar mig som jag är. Jag har inte tid för krusiduller, människor som vill fasa in mig i tystnadskulturer.

Människan är fri.

Människan är inte ämnad att leva under någon annans bojor.

Idag väljer jag livet.

Jag väljer ”mina” getter för de bringar så mycket glädje.

De bevisar för mig att de inte gillar att bli kontrollerade, getter är egensinniga, går deras egen väg, ger kärlek till dem som förtjänar, vilar när de behöver, busar när de behöver, talar om när de behöver närhet och uppmärksamhet. Jag älskar getter! Kika gärna på vilket härligt bemötande jag fick från Blenda & Britta i morse 👇

Kram Carina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s