Ödmjukhet

Hej fina medresenär och kämpe på denna planet🌸

Jag vill bara dela några rader innan jag lägger covid på hyllan och jobbar med sviterna i själen för mitt helandets skull.

Torsdag 9/4 på kvällen fick jag mitt första symptom i form av trötthet och lätt huvudvärk. Det var nog många som trodde jag var inbillningssjuk när jag ringde in mig sjuk på lördagen. Jag hade ändå badat i skogstjärnen på måndagen och tisdagen tog jag mig ett dopp i Dalälven. 💦

Men symptomen fortsatte komma och jag känner min kropp utan och innan – detta var annorlunda. Trött och frusen med ihållande huvudvärk tog jag mig igenom mina första dagar.

Tisdagen 14/4 testades jag positivt för covid-19. 🦠

Långdraget har det varit, med varierande symptom som illamående, yrsel, magsmärta, diarré, hjärtklappning, ont i mellanryggen, andfåddhet, ihållande huvudvärk i flera veckor, smak & doft bortfall, enorm trötthet, ont i leder och muskler. Total orkeslöshet, snorig och lite lätt ont i halsen. Ingen feber.

2/5 besökte jag akuten då andningen och smärtan i nedre lungregionen tilltog. Fick blodförtunnande och en genomgående undersökning, med bl.a. skiktröntgen. Allt såg fint ut.
Rädslan och paniken över att inte få luft, dödsångest deluxe. Men jag försökte fokusera på att hålla mig lugn. Under en veckas tid sov jag knappt en blund.

Min dotters farfar gick bort i spåren av covid-19 24/4, en nära vän, äldre sådan gick bort i spåren av covid-19 28/4.
Allt blev för mycket. Min själ höll på att gå sönder.
Jag sörjde och förbannade viruset🦠.
Efter en tid kände jag att min energi dalade enormt mycket av all sjukdom, död och elände. Så jag blev tvungen att få distans.

Jag pausade livet – fyllde på med bara fina saker, naturen, djuren, började barka smågranar med yxa ett smidigt sätt att hålla tankarna i schack. Sinnesstämningen började sakteliga vända, jag började känna livet inom mig spira och bli sugen på skapandet med händerna. Jag fyllde på med sådant jag mådde bra av för att balansera upp så jag orkar ta i de jobbiga bitarna. För att känna sorg behöver iallafall jag även glädjen i livet för att orka.

Rädslan har varit enorm för att återgå till mitt jobb som Undersköterska inom Hemtjänsten, ett jobb jag älskat men känt motstånd att gå tillbaka till pga den rådande situationen.

Det läggs mycket skuld i medier på just personal som ”tros” smittat äldre – vem vill gå med skuld på axlarna?

Genom skuldbeläggning kommer folk bli rädda att tala om att de är sjuka. Det sista man bör göra är att skuld och skam belägga saker och ting. Glöm inte bort – detta ÄR en PANDEMI.

Det bästa är att prata om det, vad det väcker för känslor – anser jag. Sen vet jag ju av erfarenhet att hur man än beter sig så är det ALLTID någon som älskar att snacka junk hur man än vrider sig.

I en hälsoundersökning via Folkhälsomyndigheten fick jag erbjudande om att bli testad.

Så jag tog emot erbjudandet såklart!
Idag kom svaret – NEGATIVT 🍀🌸❤️🌿💙och jag känner mig frisk! Även om själen har fått sig en smäll – men den växer sig starkare med tiden. 🍀

Det är som en lättnad, tårarna rinner av just lättnad. Nu börjar det – livet. Ödmjukt tacksam att jag fick en andra chans 🍀 Ödmjukhet 🌿🌸🌿Ta väl hand om dig!🌿🌸

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s