Ljuset värmer

Torsdag 💛🌞💛 Ljuset värmer själen.

Vilka veckor som har förlöpt.

När min dotter åkte till sin pappa för tre veckor sedan så rasade jag mentalt.

Jag trodde själen skulle gå sönder.

Det finns saker jag vill skriva men kan inte av olika själ. Den psykiska resan gjorde förfärligt ont. Jag blev tvungen att pausa.

Fokusera på fina saker i min närvaro. Pyssla så gott jag kunde på torpet. Yxan blev min vän. Med yxan i hand fokuserade hjärnan endast på en sak – målet för yxans uppgift.

Jag längtade så förtvivlat efter att få känna glädje, kunna skratta, få prata av mig – men det fastnade i halsen, gick inte, trots att jag har så mycket fint omkring mig kunde jag inte riktigt känna glädje.

Varje kväll läste jag ur ”Din är dagen” för att få igång en tankeprocess på mitt liv.

Jag har barkat många smågranar, jag har fått idéer på nya projekt på mitt torp. Satt upp 1-3 saker jag ska göra varje dag – ett sätt att fylla på med nöjdhet över mig själv. Inte låta sjukdom och all negativitet ta över.

Jag blev överraskad medan dagarna gick och min sinnesstämning förändrades.
Jag började känna inspiration och lust till livet och till att vara kreativ och börja skapa med händerna, skapa sådant jag aldrig skapat förr.

Samtidigt började så fina saker hända. Möten med människor – på distans.
Under gårdagen fick jag en gåva från en person jag inte ens känner så väl – vilket berörde mitt hjärta så innerligt varmt – mitt projekt kan med tiden bli verklighet. ❤️

Jag gjorde en distansering från mitt dåliga mående för att fylla på med fina saker, njutning, göra små saker som jag mådde bra av, för att väcka liv i själen och kunna känna glädje, få orken att bearbeta det som hänt i en harmoni med livet som ändå sker och lever omkring mig – dagligen.

Ovissheten om virusets förlopp och utgång har varit otroligt stressande. Men det händer i så mångas liv – vi är många som är drabbade och ändå har jag tyvärr märkt av en tystnadskultur kring vår pågående covid-19 epidemi – jag skulle vilja påstå att det är liknande tystnadskultur som råder när man lever nära någon som missbrukar, många vet vad som händer och sker – men ingen vågar prata om de känslor som missbruket orsakar.

Rädslor, skuld, skam, ilska, sorg.
Man lägger locket på och tror tiden ska lösa det som lösas skall.

Det kryper i min kropp.

Tystnadskultur väcker så mycket obehag i min själ.
Kontroll. Makt. Rädslor.

Det är allt annat än vad jag står för. Jag har gått igenom på tok för mycket i livet för att känna att ”lägga locket” på beteende är något positivt och gynnar mänskligt växande.

Jag reser ragg. Jag undrar än en gång hur mänskligheten fungerar?

Nu blir det en skön promenad med hundarna i skogen, njuta av solen och fågelkvitter. Bin & humlors pollinering, fjärilar i alla dess färger.

Än en gång får jag tacka livet💜.

Önskar dig en fin dag🌞🌸🌿

Carina

2 reaktioner till “Ljuset värmer

 1. Åh, du är så klok o insiktsfull o ändå, jag tror, att ibland måste vi få känna allt det jobbiga och det är ok. Fast allt det vackra och fina finns o medvetenheten om det så tror jag att det ingår att ibland tappa förmågan att njuta av det, ja rentav fotfästet en stund för vi är människor och – som du skriver – när vi försöker vara ärliga och sluta förneka hit o dit så gör det ont och sorgen finns. Oavsett vad vi tror på så blir vi av med på olika vis och det måste vara ok att känna det vi känner. Du gör allt detta så bra och klarar dela svåra saker – du har då inspirerat mig hela sjukdomstiden🙏🤗❣️❣️❣️

  Gillad av 1 person

  1. Hej Anne ❤️
   Tack för dina värmande och kloka ord. 🌸 I min värld är det så sant det du beskriver, en människa som påbörjat en resa med att tömma det som finns under det djupt förankrade locket som legat på under så lång tid – en sådan människa har svårt att gå tillbaka till ett sådant beteende. Sanningen mot sitt egna innersta kärna strider mot förnekelse och tystnadskultur. Tack för att du delade med dig av dina tankar🤗kram om dig! 🌸❤️🌸

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s