De drabbar inte mig

Det är lätt att tänka, det drabbar inte mig! Ingen fara det är ”bara” ett litet förkylnings virus 🦠.

Men saken är den, att INGEN vet HUR viruset kommer att drabba varje enskild individ – för vi ALLA har olika förutsättningar.

Vare sig vi är äldre eller yngre. Ena dagen står vi starka och tror att vi är odödliga, vaknar upp nästa dag och livet tog en helomvändning. Ödmjukhet!

Ödmjukhet inför det som sker. Jag tror med handen på hjärtat att många av oss kommer att få detta virus, förr eller senare men vi behöver inte skynda på processen.

Mitt jobb är komplext, där jag hjälper den mest utsatta gruppen i samhället – de äldre. Jag är och har alltid varit supernoga med hygien. Men hur kan jag vara så säker på att alla är det även under rådande situation?

Hur kan jag vara så säker att de jag möter när jag är och handlar sköter sin handhygien, stannar de hemma eller går de och handlar trots infektion? Hur noga är vi – människor?

Jag har liksom inget val – jag måste sköta mitt jobb! Kan inte oroa mig – men gör det ändå, för jag vill inte ta något med till en kund.

Jag brukar aldrig bli sjuk, men nu sitter jag här med ihållande huvudvärk, ont i varje lem av kroppen, ont när jag andas men jag är på benen med en konstig hosta. Är det förkylning eller är det något mer?

Jag vet inte. Men jag håller mig allena på skogen nu ett tag framöver. Jag fokuserar ändå på det fina i livet trots allt. Jag försöker hålla mig till mina rutiner men jag är ofantligt trött och kallsvettas vid varje rörelse.

Jag har, som många andra likaså, drabbats av livet än en gång. Jag har nära som ligger och kämpar för sitt liv, kämpar för att överleva Covid-19.

I allt vad vi nu går igenom, så tro inte att rädslan är den känsla som kommer att ta oss framåt i detta!

Vi har alla ett ANSVAR i detta, att behålla lugnet!

Nyttja en vän att prata med, om just det som väcker rädslan och då kanske det släpper, det blir lite enklare, lite lättare att vandra när man satt ord på det som känns. En dag i taget!

Än en gång är både tankens kraft och inre fokus en guldgåva att ta till 💛 sans med balans är nog bättre än panik och förnekelse.

Håll huvudet kallt, hjärtat varmt och händerna rena❤️nys och hosta i armvecket!

Gör vad du kan. 💛 Ta hand om dig och varandra!

Med värme Carina

En reaktion till “De drabbar inte mig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s