Rensa skallen

Det är så mycket som sker inom människan nu. Covid-19 epidemin har satt igång en rörelse inom varje individ skulle jag tro, så även mig själv.

Vart är vi på väg?

Hur kommer det att sluta?

När kommer det att vara över?

Ensamheten är påtagande för många äldre, det blir liksom som en påtvingad ensamhet, kanske rädsla eller kontakt med tankar om döden som sätter igång en inre process av livet.

Frågor kanske kommer, ”är det min tur”? ”Överlever jag om jag får covid-19?”

Är man redo för döden, eller ens redo att möta tanken, ”tänk om det drabbar mig”.

Kusligt är ett samlingsord jag väljer att kalla det hela ~ men jag inser också hur viktigt det är att sprida glädje och inte ta så allvarligt på saker och ting.

Njuta av det fina som ändå finns just nu.

Jag är helt slut i kroppen efter en lång dag i hemtjänsten, men så tacksam att jag fått skratta så tårarna runnit. Tacksam att någon blivit genuint glad åt mitt höga skratt, jag har liksom ett problem med att ”bara” fnissa, det går liksom inte när det väl vill sig.

Vissa stör sig på det, men va fan, man lever en gång och jag glädjer tydligen många människor med min närvaro så då får det liksom hänga på och de andra får väl helt enkelt välja en annan väg.

Jag skulle kunna ägna hela kvällen att tänka på hur det ska gå för ”mina” gamla pensionärer som även blivit mer än ”bara” en kund. Men jag har lärt mig att det är viktigt med egentid så man inte bränner ut sig, så jag lämnar dem åt sidan och ägnar mig en stund åt mig själv.

Efter en skön cykeltur med hundarna så ska jag passa på att plugga lite Naturvetenskap, mysa med hundarna, elda i kaminen och slafsa i mig lite grekisk yoghurt.

En dag i taget 💛 det är allt vi kan ta💛

Trevlig kväll kära du ❤️

Ta väl hand om dig!

Med värme

Carina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s