Kaos på torpet

2012 flyttade vi på heltid ut till vårt lilla torp på 37 kvm där vi bor idag ~ jag, min dotter och våra djur. Vi skulle ta ett provår för att känna efter hur det kändes att bo så litet, samtidigt känna efter hur vintern skulle bli ~ ifall vi skulle få istappar på nästippen av draget från både golv och väggar.

Det är nu åtta år sedan och vi är kvar ~ tacksammare än någonsin på våra 37 kvm.

Ett litet sovrum om 3 kvm som blev Olivias lekrum och sovaöverrum när någon kompis var på besök ~ hon själv sov med mig ganska länge. Vilket då föll sig naturligt att jag tog det lite större sovrummet om 6 kvm där vi fick plats med en lite bredare säng för både dotter, hundar och katter😅.

Jag fick länge höra av vissa människor att det var dags för Olivia att sova i egen säng, men HON ville inte och så länge HON var trygg och mådde bra så tvingade jag inte in henne i något HON inte var redo för.

Med tiden så kom en vecka eller två när hon provade på eget rum sovande men det höll inte mer än några dagar i taget och vips va hon tillbaka inne hos mig.

Jag resonerade som så att tiden kommer att komma den dagen HON skulle vara redo och då skulle det bli jag som kom tassande om natten med kudde och täcke för att få sova bredvid henne, (skämt å sido!)

Nåväl, efter vår långa Baliresa 2016 hände något med henne och det blev på riktigt dags för henne (eget val) att flytta in i det egna rummet, då var hon 9 år. En trygg ung tös, jag hade inte som många ansåg att jag skulle gjort, tvingat in henne i något hon inte var redo för.

Hon behövde närheten och tryggheten vilket jag såg som naturligt att ge henne.

Vi hade många sagokvällar med spännande böcker, hittipåsagor, tissel och tassel och dessa underbara snusningarna tätt intill, nåväl någon boxnings smäll fick jag ta ibland när hennes drömmar levde amok.

Likväl som hon nu vid snart 13 års ålder vill ha ett större rum, vilket föll sig naturligt att jag får flytta på mig och överta mitt favoritrum på torpet. Det lilla lilla rummet💛

Så just i skrivande stund är det KAOS!!

Det där med att ”bara” byta rum innebär inte bara att flytta över sakerna utan även att rensa, flytta om, ändra om och vips så blev hela torpet indraget i projektet😅.

Det är tur vi bägge är rätt så tålmodiga och trivs i röran, fast det ska bli skönt när det är över.

En paus lite nu å då, ingen stress med att det måste bli färdigt på stört så får det ta sin tid och bli som det blir.

Med värme

Carina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s