Fånge eller pionjär?

“Varje gång du är frestad att reagera på samma gamla sätt, så fråga om du vill vara det förgångnas fånge eller framtidens pionjär.”
Deepak Chopra

Varje dag är en ny möjlighet att göra en förändring – om man vill och är i behov av det såklart.

Jag har nog svart bälte i att reagera med stort R, och tränar så in i bomben på att ta steget tillbaka och hämta hem mig själv i situationer tills jag kan se klart. Ibland går det superbra, men ibland går det käpprätt åt fanders och då blir det jobbigt, efteråt. Men det är också då som jag märker att det sker någon typ av skiftning inom mig.

Personligen har jag många gånger velat ha en förändring i mitt egna beteende men ibland har jag varit för rädd för att våga ta det där avgörande steget.

En sådan där ”enkel” grej som att sätta gränser, att låta bli att säga ja när man egentligen vill säga nej.

Eller en sådan sak som att skippa långa utdragna förklaringar till VARFÖR man inte kan, kort och gott, Tack men nej tack!

För mig var det ett enormt steg att våga börja sätta ett staket runt min egen person ~ jag tränar så det knakar fortfarande, av den enkla anledningen att jag inte vill vara min egna fånge i det förflutna då jag många gånger sa ja när hjärtat egentligen skrek nej.

Hur tänker du när du läser Deepak Chopras ord?

Med värme

Carina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s