Leva med missbruk och misshandel

Ett barn som lever med föräldrar som missbrukar en kemisk drog av något slag och eller utsätts för misshandel lever troligtvis med ett stresspåslag utan dess like.

Inte bara att barnet ser sin förälder förändras genom drogens intag i kroppen, barnet tar oftast på sig skulden för att föräldern missbrukar. Som om det inte skulle räcka, så lägger många gånger den som missbrukar skulden på någon annan, att det är någon annans fel att den missbrukar.

Jag minns dagen ambulansen kom och hämtade min då medvetslöse far, jag hade ringt i ren panik för jag fick inte liv i honom och hans andetag var nästan obefintlig. Det blev ilfart till akuten, en del av mig bad till Gud om att han skulle överleva ~ andra delen hoppades att han skulle dö så jag slapp den ständiga stressen.

Min far blev kvar på akuten och vidare transporterad till avgiftningen i Falun. Där jag någon dag senare åkte för att besöka honom. Jag blev så glad att se honom, men det var inte ömsesidigt. Han tittade på mig, granskade mig från topp till tå, spottade på golvet och undrade vad jag var för dotter som gjorde detta mot sin egen far.

Jag började gråta och sa att jag älskade honom.

Men ingen dotter som älskar sin far behandlar sin förälder på det viset som jag gjort.

Jag var lojal mot min far, mot hela min familj jag sa ingenting. Bar allting inom mig ~ grät om nätterna och önskade att någon skulle ta mig bort från denna värld.

Men ingen kom.

Jag var ensam om min verklighet.

Tänk om jag hade hört någon berättat sin historia, tänk om dennes historia hade liknat min.

Tänk om!

Då hade jag kanske inte hade känt mig så ensam där och då.

Tänk om!

Dessa barn som lever med föräldrar i missbruk är ett mörkertal i vårt samhälle ~ dessa barn måste vi nå! Dom finns där ute, va så säkra!

Våga vara vettiga vuxna och våga fråga! Våga möta barnen, se dem, låt dem få bli sedda, bli älskade, bli någon, med kanske just Dig!

Glöm aldrig att barn är föräldrar lojala.

Glöm aldrig att en person som missbrukar är SJUK!

En person som missbrukar bär många gånger på en egen obearbetad sorg. Till skillnad från barnet så har den vuxne ett eget ansvar att ta tag i sin situation ~ denne måste ha viljan till att bli frisk. Det går inte att rädda någon som inte vill bli räddad.

Men ett barn ~ är just vad det låter, ett barn! Där har vi ett ansvar att finnas när ingen annan gör det!

Min pappa fick besöka sjukhuset många gånger på grund av hans missbruk, han fick till och med en behandling i Svartnäs. Men han ville inte tillfriskna.

Vi anhöriga blev inte ens tillfrågade hur vi tog allt som kretsade kring vår far, ingen sa någonting!

Beroendesjukdomen berör HELA familjen och bör även behandlas därefter, få stöd och utbildning i sjukdomen samt livet som anhörig.

Det krävs mod att våga börja erkänna och självinsikt för att kunna börja jobba med problemet.

Vi finns här! Vi som tillfrisknar och reser vår resa och finns som stöd till andra vilsna själar.

Familjekällan Falun här kan du finna information och har du frågor, hör av dig!

Med värme

Carina

Jag blir så ledsen , den unga tjejen som inte fick hjälp!

4 reaktioner till “Leva med missbruk och misshandel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s