Energi

När jag jobbar så har jag tagit för vana att alltid sätta mig i ensamhet på lunchrasten efter att jag ätit. 15 minuter av tystnad och andas medvetet och bara vara koncentrerad på andetaget.


Idag valde jag bort den stunden och nu betalar jag för dessa minutrar ~ väldigt oklokt gjort men nu vet jag ~ igen ~ hur viktiga dessa få minutrar är.

Hjärnan är smått överhettad och tröttheten känns i kroppen ~ jag har släppt på alldeles för mycket av min energi idag då ”vanliga” jobbdagen blev totalt omkastad och jag fick upptäcka vilken rutinälskande människa jag har blivit för att må bra och att inte kicka igång av stress.

Det är en svår balans och en skör tråd att promenera på ~ livrädd för att dippa, ibland så frustrerad av att inte längre vara som ”vanligt” innan utmattningen.

Men vad är vanligt egentligen?


Nya vanor ~ nya rutiner ~ nytt spår i hjärnan…..#endagitaget

2 reaktioner till “Energi

  1. Hejsan, Peter heter jag, lever med grav adhd kombinerad form livet i 200, kroppen brinner, huvudet är som en centrifug, måste vara ett velvet Peter så min terapeut, jag tittade på honom och sa ”nä jag vet ju inget annat” men alltid undrat hur det är och vara här och nu, känna lugnet, adhd kan vara olika min är inget kaos, pedant, effektiv, nyfiken, social ( social ensamvarg ) positiv, skrattar gärna och gärna åt livet oxå, det sorgliga är att när jag var liten visste ingen något om detta, jag kände redan i lekskolan jag inte passade in, outsider direkt, ingen förstod mig, man var bara en pain in the ass, dum förklarad, allmänt störig, och ingen förstod, kroppen brann, hjärnan jobbade 24/7, det byggdes upp en inre ilska med åren, aggressioner, aggressioner=konsekvenser, impuls, kroppen är snabbare än hjärnan, en inre oförklarlig stress, det ekade i huvudet ” jag måste skynda mig ” skynda mig till vad? Relationer avlöste varandra, vem fan orkar med en som jag, sökare, sökte bekräftelse, jag ville ju vara duktig, nyfiken som jag är läste jag senare i livet psykologi och psykiatri, föreläste ” mitt liv i 200 ” idag får jag concerta, det läker inte, men ett bra verktyg, gymmet är min kyrka, där är jag 6 dagar i veckan, tränat hela livet, ibland dör hård disken då orkar jag inte med en massa måsten, stressen genomsyrar hela kroppen, men det går fort över, självmedicinering i många år, alkohol cirka 4 gånger om året, kände lugnet, ingen visste i början, jag drack ensam, skötte mina företag, allt såg perfekt ut, men jag blev mer ångest laddad för var gång jag drack, besvikelsen över mig själv, idag dricks det inte, strategier, jag måste möta livet nykter, nu orkar jag inte skriva mer idag 🤣 ska följa dig👍

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s