Det blir vad man gör det till

Idag började min jobbhelg ~ jag gillar verkligen att jobba helg. Det är liksom ett lugnare tempo i hela samhället då. Inte så mycket trafik och jag är oftast ensam på gatorna de tidiga morgontimmarna. Ett lugn över hela tillvaron.

Jag har tre fasta kunder som jag alltid går hos när jag jobbar, man knyter band, det vet varenda människa som jobbar med människor och hemtjänsten är ett tacksamt jobb på många sätt och vis. Det är till stor fördel att man kommer bra överens och har någonting att prata om när man umgås så mycket som vi gör på dagarna.

Äldre människor har så mycket gedigen historia att berätta, så mycket att lära av. Det är en fröjd att få ta del av andra människors resor i livet, hur det blev varför det blev som det blev. Berättelser om dåtidens Falun ~ säger bara; wow!

Jag vet ju hur mycket dessa människor älskar hembakat och att det inte bakas i hemmen på samma sätt som förr då både ork och färdighet inte är detsamma längre. Men att gå och köpa kaffebröd är ju absolut inte det godaste som finns, tycker då jag. Nu stundar helgen till och jag var baksugen efter dagens arbetsinsats, så det blev kvällens sysselsättning här i skogens mörka lilla vrå.

Kärleken finns överallt

Mina ständiga följeslagare håller stenkoll på att bakningen går rätt till!

”Det doftar gott matte” Sonya viker inte från min sida.
Så kom Stella tassande när hon hörde mattes smaskande.

Så i morgon ska jag bjuda mina kära kunder som jag tycker mycket om på en hembakad marängrulltårta med hemmagjord Lemoncurd.

Visst låter det smarrigt!

Blir nog smaskens det här

Nu håller jag tummarna att de tycker om den.

Trevlig kväll och helg till dig! Tack för att du tar dig tid att läsa mina inlägg ❤️

Ljus & värme

Carina

2 reaktioner till “Det blir vad man gör det till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s