Kroppen är med mig ~ idag

Pulspromenad på skogen.

De tre S:n Selma Sonya Stella

Idag är kroppen med mig. Snabba promenader har nästintill varit omöjligt för mig de senaste tre åren. Det var som att dra ur proppen i kroppen när utmattningen slog till och kroppen gav upp. Det har varit enklare och lättare att cykla och åka spark, men att gå har inneburit rätt mycket motstånd.

Jag vet inte om jag är ensam i den känslan?

Tänk vad inre stress kan ställa till det för en människa. Den ständiga inre oron jag burit och att ständigt vara på helspänn ~ det känns skönt att ha vaknat upp. Men jag kan fortfarande känna en oförståelse i samhället angående utmattning, tron om att man ”bara” behöver vila lite så är man snart frisk igen och allt är som vanligt sticker hårt i mitt inre ganska ofta. För mig handlar det inte om att vila mig frisk ~ för mig handlar det om att göra ANNORLUNDA så jag inte hamnar i botten ännu en gång! Jag kan aldrig återgå till det som var, gör jag det så får jag helt naturligt samma resultat.

Men det är inte lätt att bryta mönster och göra annorlunda ~ med en omgivning som tycker att jag har blivit ”konstig” och ”annorlunda” så försöker jag vandra en dag i taget på mitt egna lilla vis och försöker att njuta av stunden.

För det är ju just det, när man som jag aldrig satt tydliga gränser vare sig för mig själv eller andra då lever man i ett gränslöst land som är svårt att begripa sig på. Konsten är då att hitta hem i sig själv utan yttre påverkan.

Nu sitter vi här på en liten täppa i skogen, hör fågelkvitter från varje litet hörn. Känner solens ljumma strålar som sipprar sig fram mellan träden. Tidig morgon när skogen vaknar till liv. Det här är vad som får mig att må så himla bra i själen.

Önskar dig en fin höstdag

Ljus och värme

Carina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s