Tidsbrist ~ sälj barnet

En sak jag har funderat på idag är detta; När jag skaffade barn så visste jag att jag fick ett ansvar ~ ett åtagande under hela min livstid, för den dagen mitt barn blir 18 så försvinner inte jag som förälder. Jag lovade mig själv att ta mitt föräldraskap på största allvar och ge mitt barn min närvaro och kärlek och om jag får säga det själv har jag lyckats rätt bra.

Det har funnits jobbiga dagar ~ de dagarna har jag inte sålt mitt barn. Har jag tidsbrist så har jag prioriterat fel ~ jag har fortfarande ett ansvar.

Det kom en dag när vi min dotter och jag, beslutade oss för att skaffa lite djur, däribland hundarna. Vi har och lägger ner vår tid 24/7 för dessa individer som har kommit att bli som mina barn. Att skaffa ett djur innebär ett ansvar, lika allvarligt viktigt som att bli förälder. Det kommer jobbiga dagar ~ javisst ~ men jag har fortfarande ett ansvar ~ ett åtagande för någon annans liv.

Man knyter an ~ man lär sig älska varandra så djup och innerligt ~ bygger förtroende.

Ibland säljs djur, pga av tidsbrist.

Ibland behandlas djur illa pga tidsbrist.

Då undrar jag om man inte visste att djur tar tid, innan man skaffa djur.

Ibland har en hund haft två, tre, fyra eller fem olika familjer.

Vad beror det på?

Snart säljer vi väl barnen också pga tidsbrist likaså ~ eller?

För mig är mina djur, mina hundar som mina barn ~ jag har ett ansvar, jag bygger tillit. Jag säljer dem inte för att de inte passar in i mitt liv längre. Även djur har känslor, likväl som våra barn och bägge delarna vill ”bara” bli bekräftade med innerlig kärlek.

Jag vandrar sida vid sida med mitt djur genom livet ~ när dagen kommer för regnbågens land ~ tar jag mitt ansvar och finns vid dennes sida.

Likväl som jag vandrar sida vid sida med mitt barn ~ jag finns när hon behöver mig ~ jag vänder henne inte ryggen.

Tankar från skogen en helt vanlig tisdag

Carina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s