Bästa vapnet

Så många år som jag levt med dysfunktionella relationer i min närhet ~ jag hade en förhoppning eller önskan om hur dessa personer skulle vara eller göra.

Om och om igen slog jag huvudet i väggen och blev så besviken ~ jag förstod inte varför det kunde vara så svårt.

Det är så enkelt att fastna i någon annans liv, föreläsa om hur hen borde göra och inte göra ~ istället för att se till sig själv. Vad kan JAG göra, för MIG själv ~ för att jag ska må bra.

Jag har rest en lång och tuff resa genom livet, till slut kom en dag då jag fattade galoppen.

Jag var tvungen att hitta mig själv.

BÄSTA VAPNET ~ mot ständiga besvikelser, jobba med min egen SJÄLVKÄNSLA!

Är det så enkelt?

Hur gör man det då?

Frågorna snurrade i mitt huvud och jag påbörjade resan inom mig själv ~ jag började göra bra saker som jag kände att jag mådde bra av helt enkelt ~ utan dåligt samvete ~ jag intalade mig själv att jag var VÄRD dessa bra saker som jag gjorde.

Jag började med spegelövningar, varje morgon; ”Godmorgon Carina, livet älskar dig! Jag älskar dig!”

När jag passerar en spegel idag säger jag alltid något fint till spegelbilden ~ det känns fint. Testa!

Svårt som tusan i början men efter ett tag började det hända något inom mig ~ det kändes som en skiftning.

Varför i hela fridens namn skulle inte jag ha rätten att älska mig själv och vara värd det ultimata lyckliga liv som bara jag kan skapa på egen hand?

Att bryta sig loss från destruktivitet kräver både mod och styrka ~ stundvis kommer resan att bli ensam, när förändringen inom sig själv sker. Det finns ett ljus längre fram, även om det kan verka långt borta,men resan är värd varje steg. Jag valde den resan ~ jag valde kärleken till mig själv, jag står idag tryggare och mer harmonisk än någonsin ~ jag byggde och bygger fortfarande mitt fina staket ( läs gränssättning) jag lärde mig på vägen att jag är viktig. Jag lär varje dag.

Idag har jag ingen kontakt med vissa personer ~ jag har aktivt valt att ta steget ifrån. Men inget är för evigt ~ man vet aldrig vad morgondagen för med sig.

Men när jag bygger upp mig själv vill jag omge mig med människor som tillför goda energier ~ annars står jag hellre ensam. Livet är alldeles för värdefullt för att ödslas på sådant som inte känns gott i själen.

Dåligt samvete?

Ja i början hade jag det ~ kan få det ibland fortfarande men jag är väldigt snabb med att påminna mig själv om att jag gör denna resa för mitt eget liv ~ för att jag ska må bra på djupet ~ inte för att behaga någon annan.

Något jag lärt mig är ju också att det går inte att prata med människor som inte vill förstå ~ människor som bara ser sin egen verklighet. Där det inte går att nå fram.

Människor är alldeles för snabba med att döma, köra maktutövningar på andra, den klassiska ”tystnaden”, den klassiska ”hejar inte”, den klassiska ”tro inte att du är något”.

Tusan heller ~ så länge man gör gott, mot sig själv och andra, lever med hjärtat, grabbar tag i sitt barnasinne och vågar leva fullt ut ~ INGEN har rätt att tysta en blommande själ på grund av att man själv inte orkar/vågar ta tag i sin egen skit.

Jag har hört att jag en förmåga att skratta ”för högt”. Ja men det ÄR jag, jag skrattar med HJÄRTAT ~ fullt ut!

Solsting eller inte ~ det känns skönt i själen idag.

Kram

Carina

2 reaktioner till “Bästa vapnet

  1. Dysfunktionella relationer! Mina tycks alltid bli dysfunktionella, inget våld eller så. Men jag är nog med facit i för mycket, annorlunda, envis som jag är drar jag fortfarande pannbenet i väggen, försöker och återigen försöker bli nån, en sån som passar in, ett jobb som varar 24/7, blir stressad, inte bra alls, jag är på väg och slänga in handduken, leva ensam, för så är det, inte alls ovanligt vuxna med adhd drar sig undan pga att man inte platsar in, jag har inga problem med ensamheten, där är jag trygg, jag kan vara Peter 110% då, inget stressar mig, men tänker jag efter så är det sorgligt, inga nära vänner, ska jag dö ensam och bortglömd, döden skrämmer inte, men jag vill inte dö ensam, brukar tänka, det finns säkert något efter detta, något som kan bli bättre, typ en andra chans 🤣 min överlevnad är att skratta, även över mig själv, ironi, vänlighet, gräver jag allt för mycket tynar jag bort, gräver ner mig, man kan gå på terapi efter terapi, KBT tänk funkar, men ändå, de sitter där och lyssnar, men jag vet, jag ser, de kan aldrig förstå, den inre striden dagligen, det brinner i kropp och själ, förutom terapeuter då är angus young och ac/dc i en kombination med gymmet mer hjälp än terapeuter 🤣👌 90 minuter superset och branden släcktes, sen glöder det bara, tills jag vaknar igen dagen därpå, here we go again 😃👍

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s