Idag är det Din dag ~ Pappa

Det är din dag idag pappa ~ idag skulle du ha blivit 81 år om du hade levt i vår värld. Så jag önskar dig GRATTIS och hoppas du mår bra!

Jag tackar dig för att du gav mig livet.

Jag tackar dig för att du lärt mig så ofantligt mycket om livet.

Jag tackar dig för att jag fick privilegiet att växa upp på landet ~ nära skog och natur.

Pappa, jag känner en sorg att du inte fick uppleva livet när det är som finast, utan psykisk ohälsa och beroendesjukdom ~ jag känner en sorg att det blev som det blev.

Trots beroendesjukdom och psykisk ohälsa ~ så kan jag inte döma dig idag. Jag har gjort det så många gånger tidigare i livet ~ dömt dig, skällt på dig, varit så arg på dig, varit så ledsen på dig. Men jag vet idag ~ att du inte kunde gjort annat för du visste inte hur du skulle ha gjort.

Du gjorde så gott du kunde.

Men likväl sörjer jag den barndom jag aldrig fick ~ istället lärde jag mig att växa upp tidigt och ta ansvar för andra. Men det har lärt mig mycket också ~ idag kan jag se det.

Men inte då.

Jag tror det är så ~ att vi utvecklas i olika stadier ~ när vi är mogna så sker en förändring. Jag önskar att beroendesjukdomen och den psykiska ohälsan aldrig hade greppat tag om vår familj ~ jag önskar att vi i tid hade kunnat jobba oss till en frisk familj.

Men den dagen kom aldrig.

Jag jobbar idag ~ med min kärna ~ min familj ~ jag och min dotter. Du hann ju träffa henne. Hon har blivit stor nu ~ så klok och fin, inte alls så splittrad som jag var i hennes ålder.

Jag lär henne vikten av kommunikation ~ jag lär henne vikten av ömhet till allt levande ~ jag lär henne njuta av det enkla ~ skogen, naturen, djuren i samklang.

Sen vad hon tar med sig på sin resa genom livet ~ det återstår att se. Men jag ger henne min tid just nu när jag kan.

Min tid är mer värd än allt man kan köpa för pengar ~ min tid är min närvaro med henne.

Jag hoppas du ser oss nu vart du än är på himlavalvet ~ vi är på toppen av berget ~ i skogen dit du tog mig som liten. Här är det harmoni ~ i samspel med moder jord.

Stort grattis!

Med värme

Carina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s