Utmattning ~ Livsprocesser

Livsprocesser är ständigt i rörelse, det ingår liksom i livet.

Tidigare i mitt liv så har jag valt att se processer utifrån någon annan som gjorde att jag mådde som jag mådde. Jag valde att följa, jag valde att lägga mitt liv i någon annans händer, samt valde jag att anpassa mig så in i den grad att jag tappade bort hela mig själv ~ mitt sanna jag.

Men anpassningen gjorde också att jag överlevde där jag var där och då, för jag visste inte bättre just då. Jag törstade efter kärlek ~ om så bara för en liten stund, så kunde jag stå ut med att göra anspråk på mitt inre.

Jag har sökt något men inte vetat vad, jag har känt att livet jag levt inte var bra för mig men jag visste inte hur jag skulle ta mig ur.

Livet hjälpte mig på traven ~ UTMATTNINGEN ~ hjälpte mig att vakna upp. Utmattningen hjälpte mig att se mitt egna ansvar till mitt eget mående. Utmattningen hjälpte mig att aktivt börja en resa i mitt inre, en resa som varit fruktansvärt jobbig och ensamt. Men jag har inte gett upp.

Jag har stundvis gråtit mig till söms och undrat om det verkligen är värt att kämpa. Jag har ställt mig frågan; ” Vill jag tillbaka till det som var?

Nej!”

Då har det känts bättre att fortsätta resan, trots att det stundvis är jobbigt som fan! Men jag gör resan för mig ~ för att fylla mitt inre med villkorslös kärlek och få möjligheten att kunna stå i min egen kraft och blomma ut.

Inte tassa på tårna för andra människor, anpassa röven av mig för att inte stöta mig med människor som har åsikter om allt och alla och hur man ska leva sitt liv.

Jag är så jävla TRÖTT på den skiten nu så jag kan kräkas på det!

Jag säger ifrån med buller å bång, det blir så i början när man lär sig sätta gränser ~ det är helt okej! Jag lär mig ständigt och med tiden kommer det bli bättre än någonsin.

Men jag kan inte gå runt i ett liv som detta där det finns så mycket att njuta av, så många fina människor som jag inte än har mött som kommer att höja mig istället för att sänka mig.

Igår besökte jag Vårdcentralen ~ för att få vägledning om rätt hjälp!

Igår hade jag ingen SKAM för att gå till vårdcentralen som jag haft tidigare i livet.

Men vet du ~ när jag tittar på den SKAM jag bar, så var det inte min skam. Den skammen tillhörde någon annan, personer som sagt till mig att man inte ska vara sjuk, man ska bita ihop och göra rätt för sig, vårdcentralen är till för veklingar.

Så jag kände SKAM, men det var inte min ~ så jag släppte den och gick med RAK rygg och stolthet i kroppen för jag ville ge mig själv möjligheten att få HJÄLP i mitt eget processande.

Vad är det för skam i det?

Bara för att jag varit sjukskriven och jobbar dagligen med min stress och mitt förhållningssätt så innebär det inte att jobbet är klart. Jag påbörjade en resa den dagen jag beslöt mig för att gå på djupet i mig själv ~ den resan kommer att fortgå livet ut i olika processer. Jag är i en stor process just nu ~ där vill jag få handledning.

Skillnaden idag ~ är att det handlar inte om någon annan ~ det handlar inte om vad någon har gjort ~ det handlar om att titta på vad som är mitt och jobba med det inre barnet. Släppa på sorg, ilska, rädslor, ja ALLT som håller mig tillbaka i livet ~ det som gör att jag inte blommar fullt ut och står i min egen kraft.

Men jag är på väg!

Och vet du vad, denna resa är så väl värd ALLA tårar, alla stunder av frustration ~ för varje gång reser jag mig starkare och starkare ur en process.

Jag har även aktivt valt att inte försöka vara så aktiv på sociala medier ~ det är svårt, men jag jobbar på det. För jag känner i hela mitt sinne att telefonen äter upp mig i stunden. Jag tror mig sitta fem minuter och vips har det gått en timme ~ till vad?

Så nu försöker jag få in AKTIV tid, där jag aktivt är närvarande på sociala medier och sätter klockan för att begränsa och sen gör jag något annat ~ i livet.

Jag önskar dig en underbart skön dag där ute och TACK för att du tagit dig tiden att läsa mitt inlägg.

Stor kram på vägen

Carina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s