Tacksam

För lite mer än ett år sedan började jag jobba som undersköterska på Dala Omsorg privat hemtjänst i Falun. Jag tackade ja till jobbet då jag gillade chefen starkt ~ raka puckar och inget krusidull. Samt gillade jag närheten och kontinuiteten mellan kund och personal. Jag anställdes med ett förmånligt schema som passade min livsstil där och då, då jag även hade två andra jobb rullande och även jobbade med min utmattning.

Jag fick fantastiska kunder som jag har lärt mig otroligt mycket av och det känns som att jag vuxit som människa genom alla dessa möten. Varannan helg har jag sedan jag började anställningen haft återkommande samma kunder ~ jag har känt av sorgen av att mista några, som för dem livets väg på jorden var slut.

Vi har byggt tillit och starka band till varandra. Samtalat i förtrolighet. Torkat en och annan tår, smekt en kind, lagat en god maträtt, tagit en promenad ~ men framförallt har vi byggt samhörighet och trygghet till varandra. Söndagarna ”vi ses om två veckor”.

I går var sista helgen på den turen som jag haft. En känslosam dag men också väldigt rolig och innehållsrik. Framöver kommer jag att få mina ”egna” kunder på ALLA mina turer! Tjoho ~ lycklig är jag över den förändringen! Dock blir jag på ett annat distrikt.

Så igår sa jag på återseende till ”mina” helgkunder och introducerade en fantastisk person som kommer ta över mina helger.

I sorg möts lycka till att växa till något fint. Tillit till att allt blir bra och att allt är som det ska vara just här och nu.

Med varma kramar fyllda med kärlek fick jag lite goda praliner från ”mina” fina kunder ~ blir finfint i hängmattan.

Tacksam är jag som får jobba med människor. Har du ett jobb du är nöjd med?

Med ljus och värme

Carina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s