Stress free living

Jag har aldrig känt sådant lugn i min kropp som jag gör nu ~ just idag. Jag minns vagt tiden då jag rasade i min utmattning, en tid av förvirring, sorg och skam. Så mycket skam jag kände för att jag, just jag som alltid var på givakt, att jag rasade. Jag var så sårbar och hjälplös och jag skämdes.

Jag minns att det var en kraftansträngning bara att gå på en kort promenad med min hund Selma. Jag ville vara sova och kroppen bara värkte, av fysisk smärta och psykisk sorg.

Jag gick som i dvala under många månader, letade svaren på min utmattning på nätet. Hittade inte mycket, men fann stress & utbränd helgkurs för utmattade.

Som jag grät den helgen i juni 2017 ~ sorgen över att jag slagit så hårt på mig själv under alla år gjorde så ont att få insikt i.

Nu följde många månader med avslappningsövningar och jag trodde på riktigt att jag aldrig skulle vara förmögen att känna glädje igen. Jag var så tom och slut i hela mitt väsen.

Idag tänker jag tillbaka på min resa, idag känner jag sådan förnöjsamhet över att vara i livet. Jag tog mig igenom den jobbiga fasen från den djupaste mörkaste botten ~ tillbaka till livet ~ på mitt sätt.

Det har inte varit en enkel resa och är stundvis fortfarande motigt, men jag tar en dag i taget och klappar mig själv på axeln för att jag har stått på mig. Trott på min egen förmåga, lyssnat in i mitt inre på vad som varit viktigt för mig. Jag har lärt känna mig själv, mitt sanna jag och den resan är inte över än på långa vägar.

Men vad jag vet är att jag aldrig mer kommer att överge mig själv igen.

I min värld så var jag helt övertygad om att jag var tvungen att göra vissa radikala förändringar i mitt liv för att ens få någon förändring. Hade jag återgått till mitt vanliga liv efter sjukskrivningen så hade det inte stått på förrän jag legat utslagen i utmattningen igen.

Jag var tvungen att lära mig säga Nej och sätta gränser ~ ack så jobbigt men oj så nödvändigt.

Jag har blickat djupt inom mig ~ inom mig där jag var övertygad om att svaren låg. Successivt har jag tagit ett steg i taget mot den väg som jag känt varit rätt.

Idag råder lugnet inom mig ~ idag känner jag inåt efter svaren jag söker ~ jag ringer inte i panik till någon kompis för att få hjälp. Svaren finns inom mig ~ idag är jag trygg i den vetskapen. Jag stannar i känslan och flyr inte till något substitut.

Jag har en person att tacka så oändligt mycket, som har (utan att hon vet det) betytt så mycket för mitt tillfrisknande och det är Elisabeth Engqvist. Utan hennes helgkurs i Stress & Utbrändhet vet jag inte vart jag hade varit idag.

Idag njuter jag av min cykeltur på skogen med mina fyrbenta vänner. Tar en paus i skogens plätt, njuter av en varm kopp kaffe och spillkråkans närvaro gör livet än mer närvarande.

Det är något visst med livet i lugnets lilla vrå.

Evigt tacksam!

Trevlig helg

Carina

2 reaktioner till “Stress free living

  1. Hej har oxå gått den vägen.nu efter 5år mår jag bättre än någonsin. Men är ändå inte klar.kram Anita ❤

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s