Dags att skifta fokus

Det finns män som slår sina kvinnor.

Det finns kvinnor som slår sina män.

Det finns föräldrar som slår sina barn.

Det finns män som psykar sina kvinnor.

Det finns kvinnor som psykar sina män.

Det finns föräldrar som psykar sina barn.

Det finns män och kvinnor i vårt samhälle som anser sig ha ”rätten” att ta it sina egna inre aggressioner på någon annan varelse ~ skit samma vem det är bara de får utlopp för sitt eget inre självhat.

Men någonstans långt där inne, har även dessa martyrer varit små, ensamma och rädda. Där någonstans när de var små har de med största sannolikhet utstått något innerligt trasigt och destruktivt, som skulle forma dem till vad de är idag. Men det är ALDRIG okej att låta denna ilska gå ut över en annan person eller varelse ~ ALDRIG!

Där har jag som medmänniska skyldighet att sätta ner foten och markera och ta avstånd från sådant beteende!

Någonstans på vägen när martyrernas 18 års dag infann sig, så förstod de inte bättre att de själva hade ett eget ansvar över sitt egna beteende!

Det går inte att slå, psyka sig igenom livet ostraffat. Det finns ingen kärleksfull handling i ett slag, hårt ord eller annan destruktiv handling ~ ingen kärlek till vare sig själv, sin partner, vän, barn eller djur ~ ingen.

Här i vårt avlånga land har vi i dagarna hängt ut EN person i ett snabbt växande media, hatet har vuxit mot kvinnovåldet som en löpeld ~ EN mans handling.

Är det rätt eller fel?

En handling som ALDRIG är okej ~ men ska vi hänga ut EN person kan vi lika gärna hänga ut ALLA andra skyldiga till våldet?

Eller?

Vart är den som såg, men inget sa?

Vart är den som ser, men fortfarande blundar?

Vart är hjälpen när man ber om den?

Jag hoppas innerligt att detta även VÄCKER en fundering i VARFÖR män/kvinnor, i partnerskap eller föräldraskap slår eller/och psykar sin andra hälft eller sina barn.

Varifrån kommer denna handling?

Uppenbart är, att en sådan handling inte kommer från en människa som mår bra! Det hoppas jag att du som medmänniska förstår. Detta är en handling där ingen kärlek eller empati finns.

Hur har det blivit så?

Hur såg barndomen ut för dessa människor?

Som vuxna människor har vi ett ANSVAR att lägga GODA och SUNDA spegelbilder till våra barn ~ barn som upplever våld, psykisk som fysisk ~ SKAPAR sig överlevnads strategier för att köra sig i livet ~ bra som mindre bra strategier för att klara livet ~ bara dom fungerar och så länge de överlever.

Om jag hånar, förolämpar, psykar, slår, är icke närvarande som vuxen gentemot min partner ~ hur bygger det upp ett barn som står bredvid och ser detta, hur bygger det upp barnet på ett sunt sätt?

Vad barnet upplever ~ är vad barnet tror är så man gör.

Vad händer då med barnet när det kommer upp i tonår/vuxenlivet?

Vilken väg kommer hen att slå an på?

Alla BEHÖVER bli sedda.

Alla BEHÖVER kärlek.

Alla BEHÖVER närhet.

Alla som KÄNNER genuin villkorslös KÄRLEK, när någon tror på en, finns kvar även i den sårbara stunden ~ där finns även hoppet om en ljusare framtid.

Förändring ligger ALLTID hos en själv. Börja där ~ låt förändringen ge ringar på vattnet och låt det spridas med kärleken som ledsagare.

Låt oss jobba för starka trygga barn ~ så ger det oss starka trygga vuxna. Våga säga NEJ till ALLT våld, psykisk som fysisk i ALLA situationer ~ våga tro på det goda och fina inom just Dig.

Man som kvinna.

Vuxen som barn.

Jag har ALLTID ett ansvar att ta ansvar över mitt eget beteende ~ jag kan INTE låta min ilska till livet gå ut över andra ~ punkt slut!

Jag tänder ett ljus för alla drabbade ~ låter min tro om egen inre förändring är så stark att den växer globalt.

Våga känna Dig fri.

Ljus & värme

Carina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s