Hur mår du?

”Hur mår du?”

Den frågan fick min kropp att kocka igång irritation så in i baljan i början på 2017. Jag var så trött på denna fråga som kom gång på gång, kändes som att utmattningen var en liten förkylning som skulle gå över efter en vecka eller två.

Mitt inre kaos och trasiga kropp syntes ju inte ~ hur skulle någon kunna förstå ~ någon som inte varit där?

Jag var mitt i något jag själv inte förstod ~ jag var mitt uppe i någonting som skulle förändra mitt liv och synen på livet.

Det skulle bli början på att vända ut och in, upp och ner på hela min inre sfär. Den inre förståelsen till Varför jag rasade, den inre förståelsen till en Förändring för att orka leva vidare. Modet att stå kvar i min känsla trots att det stundvis blåste nordanvind.

Jag tar EN dag i taget ~ jag kan inget annat ~ ligger jag i framtiden och planerar för mycket tappar jag mig själv i stressen ~ jag behöver bara vara IDAG ~ sen har jag Mål och Visioner om framtiden. Men jag har ingen som helst kontroll.

Idag ~ mår jag BRA.

Idag ~ vågar jag vara ledsen och KÄNNA sorgen, salta tårarna mot min kind ~ jag stänger inte av som jag gjort tidigare och febrilt försökt hitta ett substitut för att inte KÄNNA.

Bedövning av känslan ~ tillfälligt.

Jag har svårare med ilskan ~ den skrämmer mig fortfarande ~ så jag vet att det behöver jobbas med.

Att ändra sitt liv från inifrån avstängd till inifrån påslagen ~ skita i de yttre faktorerna ~ det är en träningssak. Jobbigt som tusan stundvis ~ men väl värd resan. Jag jobbar sakta med förändringar ~ jag är obekväm för många.

Men jag väljer idag ~ MITT LIV.

Jag tränar på gränssättning ~ tränar på att lära känna mina gränser ~ VAD betyder de för mig.

Att leva under så många långa år med beroendesjukdomen som en fastklistrad följeslagare ger såklart konsekvenser, med gränslösa övertramp ~ dom konsekvenserna kan jag inte lägga på någon annan. Det är mitt förbannande ansvar att bryta cirkeln och vägra dansa vidare i destruktivitet ~ en dans mellan skuld och skam, för att själv bli en fri människa.

Jag har varit gränslös i mitt liv ~ tillåtit mig själv bli behandlad på fel sätt.

Det är slut nu ~ jag bygger mitt staket ~ hit men inte längre .

~ MITT LIV ~

Med ljus & värme

Carina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s