Tårar

Ett ledset hjärta behöver tid och förståelse, inte krav på att bli glatt när tårarna fortfarande rinner. Tårar är sorg som hittar hem och att måla över en sorgsen själ med rosa färg fungerar inte. Vägen för sorg är alltid igenom, inte runt.

Motsatsen till tårar som frigör, är att älta något och vägra släppa taget om det. Att sörja är inte samma sak som att kedjad fast i det förflutna, tvärtom är sorg och tårar en förutsättning för att inte fastna i det som var.

De dagar jag är ledsen, låt mig vara ledsen. Låt tårarna läka och visa mig vägen till glädjen bakom sorgen. Ge mig mod att ge sorgen plats, så den inte jagar mig i framtiden. Hjälp mig att stå modig i motvinden med vetskap om att svårigheter ger bärkraft, djup och nya regnbågar.

Text: Sofia Sivertsdotter

Ur: Strimmor av ljus

Finns att beställa här.

Med ljus och värme

Carina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s