Några jobbiga dagar ~ i själen

En paus i livet ~ jag sitter i stillhet, lyssnar till den sprakande elden intill mig.

Ett rogivande ljud och stillheten breder ut sig i soffan hos mina pälsklingar❤️

Jag har haft några jobbiga dagar ~ i själen. I utbildningen till Samtalsledare så har vi kommit in på Beroendepersonligheten av Craig Nakken och den har varit extra tuff att läsa.

Beroende sjukdomen är inte lätt att leva intill, eller med. Jag har själv ett nästan maniskt beroende av socker har jag insett och inser att jag personligen har en hel del att jobba med. Samtidigt så lever jag i en familj ~ min egen familj som är så sjuk i beroende sjukdomen. Jag har valt, för att ta hand om mig själv ~ för att överleva ~ så har jag valt att ta avstånd från min egen familj. För jag orkar inte med det sjuka beteendet längre ~ där insikten inte finns. Där förnekelsen är så stark och allt sopas under mattan. Det finns ingen vilja, det finns inget hopp på en förändring.

Det är en bottenlös sorg att bära, som jag lär mig att hantera dag för dag.

Det är en bottenlös sorg som jag behöver läka ~ en dag i taget. Sorgen över familjen jag aldrig fick.

För att hela mig själv behöver jag vara sann mot mig själv.

Som William Shakespeare sa: ” Men framför allt, var ärlig mot dig själv”.

Önskar dig en riktigt skön helg❤️

Med värme

Carina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s