Att få vara mamma

När jag fick mitt första och enda barn, min älskade dotter, för snart 12 år sedan, överöste känslorna min själ.

Jag trodde inte det var möjligt att känna så starkt, så intensivt för någon annan person i livet. Det hon väckte inom mig var enormt och jag var så glad, så rädd, så stolt på en och samma gång. Här skulle nu jag få ett liv att ansvara över ~ få vara en god förebild med allt vad det innebar. Men var jag en god förebild ~ jag med min ryggsäck?

Som jag tvivlade på mig själv.

Någonstans inom mig hade jag alltid vetat att jag någongång i livet skulle få en flicka, men jag visste inte när och med vem, så en vacker septemberkväll kom hon.

Jag var livrädd för föräldraansvaret då jag inte själv har några bra referensramar. Men inom mig visste jag vad jag inte skulle bli, jag visste också att kärlek kan hon inte få för mycket av och jag visste att närvaro och lekfullhet skulle bli goda ingredienser. Då jag själv fick mycket skäll och skrik när jag var liten så visste jag även att den taktiken inte skulle fungera, vilket har resulterat i att jag har valt mina strider med omsorg och aldrig skrikit eller sagt ett enda elakt ord till min dotter. Jag har även jobbat enormt mycket med mig själv.

Jag har gjort mina tabbar i föräldraskapet men vem har inte gjort det, jag har dock varit noga med att säga förlåt och lovat mig själv att göra bättre nästa gång.

Så nu sitter jag här och översvämmas av sådana varma känslor av att få vara mamma till denna underbara tös som lär mig nya saker hela tiden.

Vad jag än idag inte kan förstå är hur föräldrar kan slå och hota sina barn, använda psykisk terror för att kontrollera och utöva makt på sina barn.

Jag kan inte förstå.

Känslorna jag har för min dotter är så enormt starka, borde inte alla föräldrar känna så för sina barn?

Jag har lärt mig något på livets väg och det är; när jag blir irriterad eller arg på min dotter eller någon annan så ställer jag mig frågorna

  • Har jag ätit ordentligt – är jag hungrig blir jag en riktig %#^**%## – ÄT!
  • Hur har jag sovit – är jag trött blir jag sju resor värre än när jag inte ätit – BOKA AV ALLT OCH GÅ OCH LÄGG DIG!
  • Är det något i mitt liv som är i obalans – lös problemet!

Jag hittar alltid svaret inom mig, det är inte meningen att jag ska låta min aggression gå ut över någon oskyldig, framförallt inte min dotter. Jag har ett ansvar att ta ansvar över mitt! Detta är något jag ständigt bär med mig och är vaksam på.

Jag stolt att vara mamma ~ en mamma som bara är.

Är du en stolt förälder?

Med värme

Carina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s