Vad vill jag skapa

Skapande kraften till livet. Att våga känna känslor är inte en självklarhet för många. Det kan vara osunda relationer tidigare i livet som får en person att inte känna sig ”värd” till exempel kärlek.

Jag har själv under lång tid inte haft kontakt med mina känslor, jag stängde av dom i unga år då alkoholismen och det psykiska & fysiska våldet tog sin start. Jag har anpassat mig för att det skulle vara lugnt ~ men det blev aldrig lugnt. Rodnaden på kroppen efter slagen, såren i själen efter alla hård ord och skriken som kunde skära genom glas, den utdragna tystnaden som ofta kom som straff för att jag inte anpassade mig tillräckligt in i boxen. Det kunde gå månader med tystnad ~ vad hade jag gjort för fel?

[ Så här gör vi, så här lever vi, rätta dig in i ledet annars kommer straffen ]

Rastlösheten i min kropp att vilja vidare i livet, vilja skapa något stort och fint för andra. Slippa alla slag och hårda ord. Alltid stoppad av att jag inte trodde på mig själv, alltid stoppad tillbaka in i boxen.

Men kan det vara så, att bara för att man har blodsband så är det extra svårt att bryta sig loss? Rädslan av att stå helt ensam, utan någon att känna samhörighet med.

Utan att man är medveten så söker man sig till samma typ av relation för man känner sig ”hemma”, det är något man känner igen. Omedvetet kan detta fortsätta länge, länge, länge och omedvetet gräver man sig djupare och djupare från den man egentligen är innanför skalet.

Vad är rätt och vad är fel?

Vi har alla rätt till att uppleva och känna känslor ~ vi har alla rätt att bli sedda och respekterade, döm aldrig någon så länge du inte gått i dennes skor.

Jag jobbar dagligen på att känna kärlek – till allt, men framförallt till mig själv! Jag har länge varit redo att släppa taget och gå vidare, ibland kommer det svackor när livet känns hopplöst ~ men jag försöker, jag tillåter mig att rasa som en våt fläck för att sen kravla mig upp och ta nya tag. Jag tror det är vad livet handlar om.

Så länge jag försöker så är jag i ett flöde ~ komplett blir man aldrig ~ men att sluta utvecklas är som om jag skulle gräva min egen grav här och nu.

Kärlek och ödmjukhet det får oss att växa med oss själva och med andra.

Det är mitt liv nu ~ jag vill skapa ett liv långt från det liv jag växte upp i. Jag vill omge mig med sanna människor som behandlar mig väl, som tror på mig och ser det vackra i just mig. Som får mig att växa, inte krympa, som får mig att tro på det goda i människan. Det goda finns i alla ~ vissa har bara lite svårare att släppa fram det.

En dag i livet ~ mitt liv.

Kram Carina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s