Jag är inte färdig med livet

Jag vaknar vid 5 på morgonen, tittar ut och ser alla vita flingor som faller från skyn. Det är en vacker syn, luften är kylig och det biter i mina kinder när jag tar den tidiga morgonpromenaden med hundarna innan jag åker till jobbet.

Jag är så tacksam för mitt jobb inom hemtjänsten och denna dag har jag verkligen underbara möten framför mig. Vissa människor klickar det så där lite extra med och just denna dag har jag flera sådana möten där det känns så där lite extra bra. En varm kram, en god kopp kaffe, fina pratstunder och samtal om livet och döden.

Denna morgon skottar jag snö och märker att min goda fina person jag besöker har svårt med andningen och en del andra symptom. Jag frågar mig nyfiket fram efter fler ledtrådar på symptom och inom mig känner jag ett sting av oro. Vi samtalar, ler och jag märker av ett sting av allvar i hela konversationen.

Efter samtal med sjukvården blir det akuten. Jag hade rätt i mina misstankar. Livet är skört. Vi vet aldrig när det är dags.

”Jag är inte färdig med livet ~ jag vill leva ett bra tag till.”

”Det är klart du ska ~ vi ses snart igen, nu ska du bara komma och få rätt hjälp.”

Jag önskar att jag känner så till livet när jag är en bra bit över 90 om jag kommer dit.

Men vem vet vad morgondagen har i sitt sköte?

När man är mitt i livet ~ men vad är mitt i livet? Är det 40år?

Det kan lika gärna vara 10år, 20 år eller 55år. Vem vet?

Varför inte leva dagen som om den vore den sista, varför inte bara stanna upp och se ~ se på det man har ~ inte på vad man vill ha.

Änglar finns omkring oss alla ~ min dotter tillverkar vackra lyckoänglar. Jag vet att min fina kund älskar lila så idag åkte jag upp till sjukhuset och hälsade på en stund efter jobbets slut.

Ett underbart möte ~ värmen i kramen, tåren i ögat ~ jag tycker så mycket om dig.

Låt denna ängel få vara dig nära ~ snart är du hemma igen✨💙✨

Carina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s