Den är här nu

Den ljuvliga tiden är här nu. När allt börjar vakna till liv igen och solen dröjer sig kvar på himlavalvet en liten stund längre för varje dag som går. I min värld den ljuvligaste tiden på året – i stundens hetta säger jag det om alla årstider – för jag älskar verkligen alla årets skiftningar. Mörkret har fått mig att längta till ljuset. När ljuset kommer värmer det hela min själ och jag börjar känna pirret efter kaffestunder i solen, pirret i fingrarna att få plantera, pirret i kroppen att få bada naken i tjärn under vårsolens sken.

Stillheten på en soldränkt stubbe i skogen, lyssna in allt som börjar vakna till liv ~ igen.

Pånyttfödelse.

Jag behöver ljuset för att uppskatta mörkret och jag behöver mörkret för att uppskatta ljuset – det är liksom livet i sin helhet. Att växa i symbios med det mörka och ljusa.

Antingen väljer jag att streta emot, eller så följer jag med livets skiftningar ~ svårare än så är det inte. Det är förmånen med det egna valet.

Allt gott

Carina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s