Utmattning – släpp kontrollen

Vilken kontroll?

Har jag kontroll på livet, eller?

– Släpp kontrollen Carina!

– Vad menar du?

– Ja släpp kontrollen så blir det lite lättare för dig, du har kontroll på ALLT! Det löser sig ändå ska du se, du behöver inte göra allt ~ det finns andra människor som också kan ta ansvar.

– Men då blir det ju inte gjort!

– Nej då är det så, men det är inte DITT ansvar att kontrollera, delegera ut och blir det inte gjort då är det DERAS ansvar!

En god vän sa det till mig för några år sedan, jag blev helt vansinnig – inombords. Jag bara kände hur det kokade inom mig – JAG kontrollerade, det var det värsta!

Ilskan rann av mig när jag åkte hem och klöv lite ved (by the way, hugga ved perfekt sätt att få ur sig energi på). Sen sov jag på saken och dagen efter klarnade hela min kontrollsituation. Shit, hon hade rätt min vän jag hade verkligen kontroll på ALLT!

Hur saker skulle göras, när det skulle göras.

Hur hade det blivit så?

Jag kommer åter tillbaka till barndomen. Jag började kontrollera min pappa, gömde alkohol & hällde ur alkohol i slasken så han inte kunde dricka. Städade hemma så ingen skulle märka. Jag utvecklade ett öga för saker som skulle göras redan innan sakerna kom på tal, jag låg alltid ett steg före – duktiga flickan.

Jag ville ha kontroll för att känna mig trygg – men skapar verkligen kontroll trygghet?

Kontrollen gjorde att jag hade svårt för att vara spontan, svårt att släppa taget om saker och ting. Svårt att känna glädje. Jag tog med mig kontrollen in i förhållanden – blev vaksam, kontrollerande.

Så när min väninna sa detta så rasade jag en bit. Jag började träna på att släppa kontrollen och väl där märkte jag hur enormt kontrollerande jag var och hur SVÅRT det var att släppa kontrollen.

Men jag gav mig tusan på att det skulle gå, efter ett bra tag tyckte jag det flöt på bra och jag klappade mig själv på axeln.

Ramlade tillbaka i gamla hjulspår några gånger, men gav inte upp.

Jag har säkert en del kontrollbehov kvar men inte alls i samma utsträckning som förr och DET är en lättnad! Idag kontrollerar jag inte livet.

Livet går inte att kontrollera – livet är nu och det blir vad jag sänder ut. Det blir vad jag gör det till. Jag har valt ensamhet en period i livet för att hitta svaren inom mig – jag har medvetet slutit mig i min egen ”puppa” för att inte störas av de yttre faktorerna. Rannsaka mitt inre – landat i min egen själ.

Jag bär bara ansvaret över min egen kokong – allt annat är någon annans ansvar. Med den vetskapen kan jag bara göra förändringarna i mig själv.

Önskar dig en trevlig dag utan kontroll 😉

Carina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s