Kan man göra ingenting?

MORGON

Jag vaknar av att Stella ligger på min vänstra arm, hon böjer bak huvudet och jag får en blöt puss på näsan och vips så ligger både Sonya och Selma på bröstkorgen och viftar på svansarna och tävlar om uppmärksamhet. ”Upp med dig nu matte, nu ska vi ut och kissa och äta god mat!”

Jag tassar upp från nattens varma goa säng.

Golvet är kylslaget, inget ovanligt i en sommarstuga från 70-talet. Minus 4 grader ute. Vindpustarna drar lite från både höger och vänster under trägolvet, trasmattorna värmer fint och raggsockorna jag fick från en gullig person på jobbet i julas, värmer fint på mina fötter. ”Jag tänkte på dig Carina, du har det ju så golvkallt i din lilla stuga, det är bättre du använder dessa än att de ska ligga och skräpa i förrådet”. Tacksam❤️

Hundarna äter med glupsk aptit. Det var inte många månader sedan som jag fick mata Sonya direkt på golvet för hon vägrade äta ur en skål, då rädslan ur ögonen förklarade att det va läskiga saker med skålar.

Jag brygger mitt kaffe, tänder brasan och sätter mig och kikar ut på småfåglarna. Jag landar i nuet – tar in varje millimeter av mitt liv just nu. Knastrandet av brasan, doften av nybryggt kaffe, hundarnas snusande, småfåglarna i granen utanför fönstret och ekorren ❤️

Jag vet att det kommer bli en fantastisk dag, det bestämde jag när jag slog upp mina guldbruna ögon.

Inga måsten, jag kommer ta dagen som den kommer – lyssna inåt i mitt hjärta vad jag behöver och känner för just nu.

Jag minns dagar då jag stressade igenom dagen, för att hinna med så mycket som möjligt. Vara så effektiv och produktiv som det bara gick, aldrig vila utan full speed framåt hela tiden.

Jag kommer aldrig att komma dit igen. Idag är jag tacksam för det. Jag missade de små sakerna i livet när jag rusade på i mitt tempo. Kunde inte sitta stilla utan att ha något att göra – en rastlöshet i kroppen som bara ville vidare. En hjärna som kokade med ett hav av tankar. Alltid på språng.

Är det då verkligen okej att inte göra någonting?

Bara sitta och tomglo på min stol ut genom fönstret när ekorren med glädje hoppar omkring i snön och käkar solrosfrön, njuta av stjärtmesarnas återkomst till torpet, se solens strålar bryta sig igenom björkarnas kronor.

Ja det är helt okej.

Jag önskar dig en underbar dag

Tack för att du tagit dig tiden att läsa.

Med värme

Carina

3 reaktioner till “Kan man göra ingenting?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s