Är du rädd för något?

Jag heter Sonya och kommer från Rumänien, jag har bott med min svenska familj sedan i mars 2018 och jag stormtrivs i Dalarna.

Kompisen bredvid mig på bilden heter Eliot (den på fyra ben) han är en riktigt busig liten ponny som jag är lite rädd för. Men han är snäll, det har min matte sagt.

Hon som sitter på Eliots rygg heter Olivia och hon är vår lillmatte, som vi älskar så mycket. Hon är snäll, rolig, omtänksam och så busig (jag gillar bus).

Är Du rädd för någonting?

Spindlar? Ormar? Småkryp? Kanske en läskig Clown? Rädd för att flyga?

Något som får dig att få panik och vilja fly eller så du blir så där rädd att du bara vill krypa in i ett hörn, gråta och skrika?

Då vet du hur det känns att vara rädd ❤️

Jag och min kompis Eliot är nämligen så rädda, men jag tror nog att vi inte är ensamma. Jag vet att lillmattes kaniner Blixten och Love är lika rädda, kanske finns det många fler hundar, katter, hästar, kor, älgar, rådjur, fåglar, rävar, ja men alla djur tror jag är kanske lite eller mycket rädda för just höga smällar.

Min matte och lillmatte vet att på Nyår skjuter man mycket smällare och dom verkar vara extra måna om oss nu så vi inte ska få panik och råka illa ut.

Dom vädjar till allmänheten att de gärna får smälla smällare och raketer för det är ju både roligt och vackert ~ men de önskar att människan som tänder raketen eller smällaren gör det på AVSATT tid när det är MENINGEN att det får smällas.

Risken finns annars om det smäller hela dagen av och till ~ högt och läskigt att jag och min kompis och alla andra djur får lida så illa ~ någon kan till och med dö för stressen blir så stark ~ för visst vet Du hur det känns att vara sådär RIKTIGT RÄDD ~ inget roligt, visst?

Så tacksam för Din förståelse ❤️

Gott Nytt År

Önskar Sonya & Eliot med sina mattar samt alla andra smällrädda djur i vårt avlånga land❤️DELA GÄRNA VIDARE OM DU SAMTYCKER MED OSS❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s