Ändra dina tankar

Så lätt att säga, stundvis så svårt att ändra. Jag ser mig själv som en person som har lätt för att se både fina och ljusa saker i livet,  även när livet är som mörkast. 

Det är nog det som håller mig gående, för annars skulle det mörka äta upp min själ inifrån och ut. Men det kommer stunder när jag inte förmår mig orka ändra tanken, det kommer stunder då jag dränker mitt inre med det som dränerar mer än vad det lyfter. Offerkoftan åker på som ett illaluktande gammalt fårskinn. Den inre stressen och oron kryper in på skinnet som kliande skabbdjur som krampaktigt håller sig fast. 

Idag två år sedan jag snart rasade i utmattning, där jag kämpade mot skammen att vara sjukskriven – jag som orkade allt. Idag slits jag av sviterna av att varit sjukskriven, de ekonomiska sviterna. Jag har boxats för att hålla masken, jag har trollat för att få det att gå runt, jag har skurit ner på överflöd och jag har hittat en väg för överlevnad – trots att jag fortfarande inte är återställd. Men sådant tas inte hänsyn till i dagens samhälle. 

För att vara sjuk idag krävs det att du är frisk, så du orkar hålla på och kämpa. Ibland vill jag bara lägga mig ner och ge upp. Men jag vet att jag aldrig kommer att göra det, men dagarna som är extra tunga dom kommer och jag måste hitta en acceptans för att få låta dom komma utan att tycka att jag blir en sämre människa för det.  

Dagen jag lämnade mitt företag bakom mig, blev dagen då FK ansåg att jag var fullt arbetsför på heltid ~ från sjukskriven på heltid i 180 dagar ~ blev från dag ett arbetsför på 100%. Sedan den dagen har jag gått med kniven mot stupen för att klara mig ekonomiskt och samtidigt hitta luckor så jag kan hämta hem mig i sjukdomen. 

Varför skriver jag om detta? 

Varför blotta mig så totalt? 

Ja, det undrar jag också men något i mig säger att jag vill dela detta med dig. Jag kan omöjligt vara ensam i min situation som utmattad, ensamstående mamma som försöker få livet att gå runt utan att ramla ner i ett sammanbrott av frustration. 

December den ljuva månaden då glädjen och förväntningarna är som allra störst på årets alla dagar – men också månaden då skatteåterbäringen kan lysa med sin närvaro ELLER kvarskatten som kan få andan att ta ett krampaktigt stopp av förtvivlan hur det ska gå ihop. 

Men jag räknar med att 2019 blir året då det vänder ~ det blir året jag kommer på fötter, men just idag känns det extra tungt. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s