Bita ihop

BITA IHOP

Eller stanna upp?
Hade det varit innan #utmattningen hade det varit att bita ihop, en dag som denna. Trött och gråtfärdig efter en lång dag på jobbet där de flesta av dagarna är så underbart härliga och sedan kommer vissa dagar som är mindre roliga. Konsten att låta andra människors negativitet inte krypa in på bara skinnet är en prövning ibland. Speciellt dagar när jag själv har lite mindre ork i kroppen.
Idag spelade det liksom ingen roll hur många möjligheter jag försökte se i hela situationen så var det hela tiden något som var FEL! Människor som är utsända för att jag ska få någon att öva på…..men ibland vill jag vila.
I dessa stunder kommer det över mig hur mitt #medberoende fortfarande har greppet om mig.
När jag försöker ändra någon annans sinnesstämning, som att det vore mitt ansvar att få andra att må bra. Som om det vore mitt ansvar att få någon annan människa att se allt fint som finns omkring oss, när en människa valt att bara vilja se allt som är fel runtomkring sig.
Nästan hela mitt liv har det varit mitt ansvar ~ fixa och trixa, curlat sönder hela alltet.
Men betyder det att det måste fortsätta?
Är det okej att inte ta på sig det ansvaret utan att få dåligt samvete, låta personen/er själv ta ansvar över sitt egna mående. Utan att tycka att jag misslyckats med mitt mission. Jag tog mitt ansvar när jag kom hem från jobbet, jag tog hand om MIG själv.
Så att jag mår bra, så att jag samlar kraft, så jag finns för MIG själv. Det är ju så, alla har ett EGET ansvar över sitt. Jag behövde bli påmind om det idag, klart att jag väljer att se alla fel och brister i allt och alla om jag själv inte mår bra!
För jag orkar inte ta tag i mitt eget skräp.
Tio minuter……egen tid….inåt ~ räcker långt ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s